Slik sikrer Bonava seg de beste medarbeiderne | Technogarden

Slik sikrer Bonava seg de beste medarbeiderne

Den børsnoterte boligbyggeren Bonava vokser kraftig i Bergen og har stadig behov for flere medarbeidere.Bonava siler nye nøkkelmedarbeidere gjennom konsulent- og rekrutteringsselskapet Technogarden i Bergen. Dermed blir Technogarden et filter for både å finne de beste kandidatene og også begrense feilansettelser.

Øystein Rosvold, seksjonsleder produksjon, Bonava
Seksjonsleder Øystein Rosvold ved Bonava i Bergen har rekruttert prosjektledere, byggeledere, prosjekteringsledere, økonomikontrollere og HMS-kompetanse gjennom Technogarden.

Tilfredsstillende

Det viktigste med ansettelsene er at nye medarbeidere glir fint inn i organisasjonen og får et godt grep om systemene vi bruker, og ikke minst har forståelse for virksomheten. Hittil har dette fungert svært tilfredsstillende.

Seksjonsleder Øystein Rosvold ved Bonava i Bergen

Rosvold har rekruttert prosjektledere, byggeledere, prosjekteringsledere, økonomikontrollere og HMS-kompetanse gjennom Technogarden. I tillegg har andre avdelinger i Bonava rekruttert personell innenfor eiendomsutvikling, kundeservice og regnskap.

Les også Et tett samarbeid mellom Norconsult og Technogarden

Måler kvaliteten på rekrutteringsbyrået

Det er nettopp gjennom trivsel, samhandling og kompetanse Rosvold best kan måle kvaliteten hos Technogarden. Siden 2016 har Technogarden forsynt Bonava med medarbeidere. Rundt 20 nye medarbeidere er i dette tidsrommet blitt rekruttert av Technogarden i tillegg til at Technogarden har levert flere konsulenter til ulike avdelinger.

Når rekruttererne har gjennomgått ulike kandidater, blir disse presentert som mulige medarbeidere.

Er som et tannhjul

– Ansettelser er krevende fordi kompetanse alene ikke er tilstrekkelig. Kompetansen vi etterspør skal passe inn i et helhetlig felleskap. Vi prioriterer trivsel og samhold kombinert med individuelle ambisjoner et felles mål. Vi er som et tannhjul, hver eneste del på tannhjulet må passe sammen ellers blir det uønsket friksjon, sier Rosvold.

Seksjonslederen poengterer dessuten at relasjonen til og leveransene fra Technogarden de siste årene har bidratt til å gi både trygghet og forutsigbarhet når det gjelder nyansettelser.

Les også Ny salgsdirektør til Roxtec AS

Kjenner oss inngående

Rekrutteringsrådgiverne kjenner oss inngående og det er en åpenbar fordel når vi ansetter nye medarbeidere. Alle bedrifter har sin særegne dynamikk og kultur og vi er ikke noe unntak. Derfor er ikke kompetansen alene avgjørende for en ansettelse, sier Rosvold, og legger til:

Rekrutteringsbyrået kan samtidig vurdere kandidater med noe distanse og kanskje også mer objektivt gjennom verktøy og prosesser som avdekker både styrker og svakheter.
Rosvold peker dessuten på at feilansettelser kan være svært krevende for hele dynamikken i virksomheten.

Signaturprosjektet Bergensmeieriet

Bonava i Bergen har vokst kraftig de siste årene. Bonava flyttet nylig halvparten av sine ansatte i Bergen til Minde og nært deres største byggeprosjekt i Bergen og skal snart samlokaliseres igjen på Minde når de siste flytter ut av lokalene på Damsgård i løpet av året. Bonava har gående et signaturprosjekt på tomten til det gamle Bergensmeieriet som skal bli til rundt 700 leiligheter og et av de største boligprosjektene i Bergen på 2000-tallet.